Nneka: My Fairy Tales

 

| Support: Sena Live |

2015. április 16-án igazán különleges előadót ismerhetünk meg Nneka Egbuna személyében az Akvárium Klubban. A dalszerző-énekesnő vadonatúj My Fairy Tales című lemezével érkezik az első budapesti klub koncertjére! A lemez március 22-én jelenik meg. Zenéje finoman ötvözi a hip hop, R&B, afrobeat, reggae stílusokat. Dalszövegeiből egy intelligens, érzékeny, öntudatos személyiség képe rajzolódik ki.

Nneka fiatal kora ellenére már olyan előadókkal dolgozott eddig, mint a Massive Attack, Lenny Kravitz, Tricky, Ziggy Marley, Ms. Dynamite, Keziah Jones és Sena!

Olyan világhírű producerek, művészek remixelték dalait, mint Joe Goddard (Hot Chip) illetve Chase & Status.

Nneka: Heartbeat
www.youtube.com/watch?v=6ivg3J3h5Ps

Nneka: Book of Job (Official Video)
www.youtube.com/watch?v=o13RCkeoaQA

További információ: www.nnekaworld.com

 

 

Sena és zenekara

Sena

Sena

Dagadu Veronika Sena a ghánai Accrában született, anyja magyar, apja ghánai. Accrában nőtt fel két testvérével és sok zenével – súlyosan nagy dózisban. Már az óvodában is folyamatosan részt vett mindenféle kreatív tevékenységben, mint pl. a tradicionális dobolás, ének, tánc, versmondás, színjátszás, az általános iskolában pedig már maga is írt és előadott színdarabokat, előadásokat. A középiskolában már MC-ként vált népszerűvé, számos iskolai partinak és rendezvénynek volt a házigazdája. Sena gyerekkorától kezdve szinte egész életét a színpadon töltötte.

Sena 2001-ben kezdte zenei karrierjét Budapesten, amikor lehetősége nyílt együttműködni DJ Mango-val, Bosival és más neves magyar underground hip hop és dancehall DJ-vel és MC-vel. A munkakapcsolatok szoros barátságokká növekedtek, melyek közös alapja a freestyle hip hop volt. Ekkoriban a Gimmeshot Crew néven futó csapat hetente szervezett dancehall, hip hop esteket a budapesti G-Pont klubban, ahol ilyenkor körbejárt a mikrofon, és aki érzett magában elég kurázsit és elég jó volt, szabadon megragadhatta, hogy megőrjítse a közönséget. Sena máris otthon érezte magát, s ennek a kölcsönös kapcsolatnak a gyümölcseként született meg Sena és a Gimmeshot label közös lemeze, a Sena First One.

Az album azonnali sikert hozott a magyar underground szcénában, s a következő években koncertek és élő projektek egész sorát eredményezte. Magyarországon kívül ugyan nem forgalmazták, mégis könnyen eljutott Európa számos más országába és hamar elterjedt Ghánában is. Az albumon lévő számok olyan ismert magyar producerek és zenészek együttműködésével készültek, mint Modul aka Mango (Gimmeshot Crew), Yonderboi, Zagar, Absolut, Polskie, Superbeat, Marcel, illetve olyan zenekarokkal együtt, mint a Kamu és a Skeg, és olyan vendég MC-kkel, mint Bobakrome, Busa, Kemon, Hibrid, Interfunk, Rapa és még sokan mások.

Sena és zenekara kezdi az estét, bemutat egy-két új dalt is a készülő nagylemezéről.
Itt meghallgathatod Sena és Nneka közös dalát:

www.youtube.com/watch?v=8b8iXHOZEMY&list=PLc7rUA_5zUho3w9n-EKZGYAJivQjfWBR6&index=4

További információ: www.senadagadu.com

Fotó: Hugues Lawson

Nneka (fotó: Hugues Lawson)